Amstelveen 25.11.2020

Unieke groei Technical Consumer Goods markt sinds COVID-19

Uit GfK’s wekelijks Sales Tracking onderzoek blijkt dat er een unieke situatie is ontstaan sinds COVID-19 ons land beheerst. Met name de technology branche profiteert en groeit week-op-week sinds COVID-19.

In week 46 is er 38% meer verkocht (in waarde) ten opzichte van week 46 vorig jaar. De verkoop in waarde is zowel online als offline gestegen. De grootste groei is online zichtbaar. Dit jaar is de online verkoopwaarde +69% en de offline verkoopwaarde +10% ten opzichte van week 46 in 2019.

Kijkend naar de trend in week 46 2020 vs week 46 2019 is de grootste groei in de productgroepen: digitale thermometers +214%, monitoren +134%, visuals camera’s +121%, toetsenborden +117% en fun cooking +98%. De Nederlandse consument geeft nog steeds veel geld uit aan producten die o.a. het thuiswerken prettiger maken.

Het is opvallend dat er geen enkele sprake is van een terugloop in de verkopen zo kort voor Black Friday. En de verwachting is zelfs dat Black Friday nog een extra boost gaat geven aan de verkoop van Technical Consumer Goods.

Ben jij klaar voor het piekseizoen van dit jaar?

Retailers en fabrikanten staan onder constante druk om producten en diensten te ontwikkelen die de verkoop en de winst maximaliseren en ervoor zorgen dat klanten blijven terugkeren. Onze POS Tracking helpt je om jouw marktaandeel en merkprestaties te meten en te vergelijken met uw concurrentie. We hebben het grootste retailpanel ter wereld opgebouwd en volgen producten en leveren inzichten op basis van actuele verkoopgegevens van zowel retailer als reseller.

Vraag naar onze speciale pakketten waarmee je de verkoopprestaties van jouw productgroep(en) kunt volgen voor de totale markt, het subsegment of de best verkochte modellen - online en offline.

Meer informatie vind je hier: https://www.gfk.com/gfk-weekly-market-intelligence