29.11.2016

Nieuwe Amerikaanse onderzoeken naar effecten tussen social media en productgebruik en dubbele SVOD streamingdiensten

GfK MRI verrijkt haar doelgroepmonitor met social media data van CubeYou 

Het Amerikaanse GfK MRI is bekend van hun Survey of the American Consumer waarvoor jaarlijks 25.000 personen worden geïnterviewd over onder meer mediagedrag, productgebruik en merkperceptie over een groot aantal productcategorieën. Door middel van een unieke samenwerking met CubeYou wordt deze database sinds kort verrijkt met social media data van Twitter en Facebook.

Door likes en ander relevant social media gedrag aan de consumentengegevens te koppelen zijn adverteerders en mediabureaus in staat om de link te leggen tussen de social media activiteiten van een merk en productgebruik en attitudes van consumenten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de profielen en attitudes omtrent de categorie vergelijken van likers van verschillende merken.  

Lees meer >


Aantal consumenten in de VS met meerdere SVOD streamingdiensten neemt toe

Uit GfK’s ‘Home Technology Monitor’ blijkt dat het aantal consumenten dat meerdere streamingdiensten tegelijk afneemt (in 3 jaar tijd is toegenomen van 10% naar 16%. Deze zogenaamde bundelaars zijn relatief vaak huishoudens met kinderen en hoge inkomens. Bijna de helft van alle TV kijkers in de VS heeft minimaal één streaming video  abonnement.

Het GfK rapport ‘Over-the-Top TV 2016: A Complete Video Landscape’ is gebaseerd op interviews met 1.054 consumenten. 

Lees meer >