Amstelveen 03.04.2020

Week 12 verkoopstijging

Sinds de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) eind februari in Nederland, zien we vanaf week 10 en 11 (t/m 15 maart) een aantal opvallende trends binnen de verschillende non-food markten die wij in kaart brengen met onze wekelijkse tracking op basis van retaildata. 

We zien een sterke groei in producten verbonden met het meten van gezondheid zoals koortsthermometers en bloeddrukmeters maar ook producten die ons helpen om voorbereid te zijn in deze onzekere tijden zoals bijvoorbeeld vriezers. 

Hiernaast zien we ook dat we ons huis aanpassen naar een werkplek waarbij monitoren en headsets eruit springen. 

Wat is de impact van de Coronacrisis in Nederland?

 Wat is de impact van de Coronacrisis in Nederland?

De verspreiding van COVID-19 heeft een enorme impact op ons gedrag en op consumptie. Voor bedrijven is het essentieel om dit consumentengedrag te volgen om snel te kunnen reageren op deze uitzonderlijke, onvoorspelbare, situatie.

In navolging op onderzoek wat GfK inmiddels heeft uitgevoerd in eerder getroffen landen starten wij ook voor Nederland in week 13 (de week van 23 maart) met een wekelijkse consumententracker om de effecten op onze levensstijl en consumptie in kaart te brengen. In dit onderzoek brengen we de effecten in kaart op onze mobiliteit, reizen, vakanties, vrije tijd, persoonlijke hygiëne en vooral ook de veranderingen in ons consumptie- en winkelgedrag. 

Lees meer over de studie