10.07.2018

Smart Home Monitor 2018: de nieuwste feiten & inzichten

Met behulp van 4 persona's meer diepgang in de Smart Home Monitor 2018

In juli 2018 starten we met een nieuwe onderzoek ronde van de GfK Smart Home Monitor. Dit jaar onderzoeken we de motivaties en barrières van consumenten die meespelen bij de aankoop van Smart Home producten. Om dit duidelijk in beeld te brengen hebben we in samenwerking met de Smart Home Society 4 persona’s ontwikkeld gebaseerd op een consumentenvraag uit de monitor van 2017. Met het onderzoek van dit jaar worden de bevindingen van deze persona’s verder statistisch onderbouwd. 

Naast de gebruikelijke onderwerpen zoals totaaloplossingen, services, installatie, impact van voice, virtuele assistenten en communicatie standaarden bieden we opnieuw verschillende “modules op maat” aan, zodat de Smart Home Monitor nog beter bij uw specifieke wensen aansluit. Deze modules geven extra informatie over onder andere installatie & service, gebruik, ervaring & tevredenheid, privacy issues, smart health en een module omtrent generaties. Daarnaast is er ook een verdieping op mediaprofiel mogelijk. Uiteraard vanuit het perspectief van de consument. 

Uiteraard zijn er ook verkoopcijfers beschikbaar: hoe groot is de Smart Home markt inmiddels? Hoe ziet dat er voor de verschillende categorieën uit? Wat zijn de meest verkochte producten en tegen welke prijs? Wie is uw concurrent? En welke ontwikkelingen zien we ten opzichte van vorig jaar? 

Het onderzoek gaat in juli van start. De resultaten worden in september 2018 verwacht. 

Wilt u alles weten over de inhoud van dit rapport en/of heeft u interesse in deelname?

Bent u inmiddels Business Partner of Founding Partner van de Smart Home Society, dan ontvangt u deze monitor als onderdeel van het lidmaatschap exclusief de modules. Bent u nog geen lid van de Smart Home Society en heeft u interesse om van dit aanbod te profiteren, laat het ons dan weten!