09.08.2017

Online bestedingen groeien het snelst binnen speelgoed in Q2

In het tweede kwartaal is de productcategorie Speelgoed de snelste stijger op het gebied van online bestedingen in Nederland. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, werd er in Q2 2017 63% online meer uitgegeven binnen deze categorie. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, die later deze maand wordt gepubliceerd.

In samenwerking met Thuiswinkel.org en PostNL geven we deze preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce (voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor), zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers. We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het eerste kwartaal van 2017 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Download de infographic met de ontwikkelingen hier

Uit deze cijfers blijkt dat de categorie Speelgoed in het tweede kwartaal van 2017 het hardst is gestegen, gevolgd door Health & Beauty (+30%) en Home & Garden (+24%). Het is opvallend om te zien dat de online bestedingen in de categorie Sport & Recreatie met 7% zijn afgenomen.