30.01.2018

Huizenbezitters positief tegenover verduurzamen woning

In opdracht van De Volksbank heeft GfK onder huizenbezitters een onderzoek uitgevoerd naar het verduurzamen van de woning. Zeven op de tien huizenbezitters heeft al energiebesparende aanpassingen aan hun woning gedaan en een stijgend aantal is dit van plan. Vaak heeft men isolerend glas of een HR-ketel geplaatst.

Vrijwel alle huizenbezitters positief staan tegenover woningisolatie en driekwart van hen wil zelf energie opwekken met behulp van zonnepanelen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn ‘besparen op energiekosten’ en ‘verbeteren van het wooncomfort’. Maar een sterk groeiende groep (52%) doet dit ook voor het milieu. Men verwacht echter dat deze aanpassingen vrij kostbaar zijn en juist een gebrek aan geld vormt de grootste belemmering voor het aanpassen van de woning.

Nederlandse huizenbezitters geven in meerderheid aan bewust om te gaan met hun energieverbruik. Ze zetten bijvoorbeeld de thermostaat lager als er niemand thuis is en schakelen apparaten uit als deze niet worden gebruikt. 

Het volledige persbericht kun je hier nalezen.