Hungary 01.06.2022

Mennyit költenek a hazai fogyasztók a kereskedelemben?

Kíváncsi, hogy az elkölthető jövedelemből a kereskedelem melyik szektorában mennyit költenek a hazai fogyasztók?

Most érdemes a GfK Kereskedelmi Vásárlóerő tanulmányát megvásárolnia, mert a tanulmány mellé most az általános vásárlóerőt is rendelkezésére bocsátjuk!

Magyarországon az egy főre jutó átlagos Vásárlóerő 2021-ben 7.643 euró, ami az európai átlag vásárlóerő 51 százalékának felel meg. Ezzel Magyarország a 30. helyen áll az országos összehasonlításban.

A 19 magyarországi megyét és Budapestet vizsgálva kiderül, hogy a legmagasabb vásárlóerővel rendelkező térségek ismét meg tudták védeni helyüket a rangsorban. A fővárosi továbbra is egyértelmű fölénnyel az első helyen áll: az itt élőknek egy főre vetítve 9.722 euró áll rendelkezésükre. Ez azt jelenti, hogy a budapesti lakosok költési potenciálja valamivel több, mint 27 százalékkal meghaladja az országos átlagot, de közel 35 százalékkal elmarad az európai átlagtól is.

  • Ebből az elkölthető jövedelemből mennyit költenek a hazai fogyasztók a kereskedelemben?
  • A kereskedelemnek is melyik szektorában?

A Kereskedelmi vásárlóerő termékcsoportonként megadja erre a választ!

 

A 16 termékcsoport az alábbiakat foglalja magában:

Vásárolja meg MOST Kereskedelmi Vásárlóerő tanulmányunkat és hogy gazdasági döntéseit még hatékonyabban tudjuk megtámogatni - júniusi akciónk keretében a tanulmány mellé térítésmentesen az Általános Vásárlóerő kutatásunkat is elérhetővé tesszük!

Az akció időtartalma: 2022 június 1-24-ig.

Bővebb felvilágosításért kérjük lépjen kapcsolatba szakértőnkkel: Kui János (kui.janos@marketingresolution.hu; +36 30 619 3364)