Amstelveen, 23.11.2020

YouTube breidt toppositie onder jongeren uit en stijgt in gebruiksduur

Amstelveen, 23 november 2020 – GfK Crossmedia Link (GXL) toont aan dat YouTube het meest gebruikte platform blijft onder jongeren tussen 13 en 24 jaar met een online maandbereik van 96% in oktober 2020. De gemiddelde tijd die online besteed wordt op YouTube steeg in een jaar tijd van gemiddeld 64 naar 67 minuten per dag onder de doelgroep. Dit was enkel online op smartphone, tablet en PC/laptop en zonder de tijd op het televisiescherm.

Onder overige (sociale-)videoplatforms met advertising is een sterke stijging te zien in het gebruik van Instagram. Het maandbereik van Instagram steeg in een jaar tijd van 71% naar 87% onder jongeren.

Ook TikTok maakt een duidelijke groei door onder jongeren, terwijl Snapchat juist minder vaak gebruikt werd door hen. TikTok verdubbelde zelfs haar tijd per actieve dag in oktober ten opzichte van een jaar eerder. 

Binnen GXL wordt zowel het online gebruik als de kijktijd naar televisiezenders gemeten. Hieruit blijkt dat de tijd die jongeren op YouTube, Instagram, Snapchat en TikTok besteden ongeveer gelijk is aan hun televisiekijktijd (25 grootste live tv zenders).

Online videoplatform Videoland doet het ook goed en steeg in maandbereik van 16% naar 21%.

Over GfK Crossmedia Link

GfK Crossmedia Link is een single-source crossmediale meet- en inzichtservice voor media agencies en adverteerders. GfK Crossmedia Link maakt crossmediale metingen en mediaplanning mogelijk door mediatracking, analyse en data management. Het ondersteunt meerdere doeleinden die verband houden met vragen over het bereik, merk, advertentie-uitgaven en verkoopconversie.

Over GfK 
GfK verbindt gegevens en wetenschap. Innovatieve onderzoeksoplossingen bieden antwoorden op belangrijke zakelijke vragen rond consumenten, markten, merken en media - nu en in de toekomst. Als onderzoek - en analysepartner belooft GfK zijn klanten over de hele wereld "Growth from Knowledge". 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Guusje van der Heijden (guusje.vanderheijden@gfk.com).Latest Press Releases

View all Press