Dongen, 24.09.2020

Winnaars 21e editie van GfK Vers Rapport 2020 zijn bekend

Dongen, 24 september 2020 – In de 21e editie van het GfK Vers Rapport streden er dit jaar 15 supermarkten om de eer. Het rapport laat zien dat Poiesz, Jan Linders en Lidl de meest gewaardeerde supermarktformules in vers zijn in 2020.

Beste Supermarkt Vlees
Poiesz wordt het hoogst gewaardeerd binnen het Vlees segment. Met een score van 7,46 staat Poiesz op de 1e plaats. Hiermee verstoot de supermarkt Nettorama van de troon die in 2019 nog op de 1e plaats stond en nu zakt naar een 5e plaats in dit segment. Het is de 2e keer voor Poiesz dat ze winnen, de laatste keer was in 2005. De 2e plaats is een gedeelde plaats door Jan Linders en PLUS. 
De supermarktbranche als geheel in dit segment krijgt 7,15 als rapportcijfer, een lichte toename na de daling van een jaar eerder.

Beste Supermarkt VersBrood
Jan Linders scoort voor de 15e keer het hoogste in de categorie Vers Brood en wint met een 7,65. De nummer 2 in de ranglijst is Lidl. Opvallend want vorig jaar stond deze prijsvechter nog op de 8e plaats. Ook Dekamarkt doet het fors beter en eindigt op de 3e plaats. 

Beste Supermarkt Groente/Fruit
Lidl is de winnaar in de categorie Groente/Fruit. Deze supermarkt haalt een score van 7,60 en bereikt hiermee voor de negende keer de eerste plaats. Nettorama en Boni behalen ook een plek op het erepodium. Nettorama zit Lidl ook dit jaar op de hielen en haalt met een score van 7,56 een mooie 2e plaats. De 3e plaats is voor Boni die vorig jaar op de 4e plaats stond.

Joop Holla aan het woord
“Opmerkelijk is de rol van het personeel bij de winnaars. Bij alle drie speelt de herkenbaarheid en waardering van het verantwoordelijk personeel van de betreffende versafdeling een belangrijke rol. Jan Linders en Poiesz met een bedieningsafdeling en Lidl door de groene groente & fruit shirts.” vertelt Joop Holla, Research Director bij GfK.
“De hoge klanttevredenheid in de versgroepen vertaalt zich ook in de feitelijke verkopen. Jan Linders verkoopt 29% meer brood in vergelijking met totaal marktaandeel. Poiesz verkoopt 51% meer vlees en Lidl 25% meer groente & fruit dan in vergelijking met totaal marktaandeel.”

Neem voor meer informatie over het GfK Vers Rapport contact op met Joop Holla (joop.holla@gfk.com) Research Director bij GfK.Over het GfK Vers Rapport 2020
Het GfK Vers Rapport is een onderzoek naar klantenwaardering voor de Vlees, Groente/Fruit en Brood afdelingen van Supermarktformules. Bijna 6.300 supermarktbezoeken zijn beoordeeld door de eigen klanten (middels het GfK ConsumerScan panel) na een bezoek aan de winkel. Beoordeling (rapportcijfers) op de volgende aspecten in de weken 24/25: aantrekkelijke aanbiedingen, lage prijzen, kwaliteit/versheid, ruime keuze, presentatie, deskundigheid medewerkers. 

Over GfK
GfK legt de verbinding tussen data en wetenschap. Innovatieve onderzoeksmethoden geven antwoord op belangrijke kernvragen over consumenten, markten, merken en media – nu en in de toekomst. Als onderzoeks- en analyse partner, belooft GfK haar klanten over de hele wereld “Growth from Knowledge”. Latest Press Releases

View all Press