Amstelveen, 11.07.2023

NIQ en GfK voltooien combinatie, waardoor 's werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van consumenteninformatie ontstaat

NIQ en GfK voltooien combinatie, waardoor 's werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van consumenteninformatie ontstaat

  • NielsenIQ en GfK bieden samen de Full View™, 's werelds meest complete en heldere beeld van het koopgedrag van consumenten in combinatie met ongeëvenaarde omnichanneldekking, dataplatforms en voorspellende analyses.
  • Het gecombineerde bedrijf heeft een omzet van meer dan $4 miljard en meer dan 30.000 klanten in meer dan 100 landen.
  • Complementair en ongeëvenaard wereldwijd bereik en investeringen in dekking en technologie zullen verdere strategische groei mogelijk maken.

Chicago, VS, Genève, Zwitserland en Neurenberg, Duitsland - 11 juli 2023 - NielsenIQ (NIQ) en GfK SE (GfK) kondigden vandaag de succesvolle afronding aan van hun strategische combinatie, wat leidt tot de vorming van 's werelds toonaangevende consumer intelligence-bedrijf. Deze transactie brengt twee marktleiders samen en consolideert hun sterke punten en complementaire capaciteiten om klanten een ongeëvenaard pakket van uitgebreide en innovatieve oplossingen aan te kunnen bieden.

Toegang tot het meest complete en heldere inzicht in het koopgedrag van consumenten, geleverd door de beste technologieplatforms in zijn klasse, zal 's werelds beste retailers en merken in staat stellen om nieuwe wegen naar duurzame groei te ontdekken.

De strategische combinatie van NIQ en GfK brengt twee bedrijven samen die onafhankelijk van elkaar aanzienlijke investeringen hebben gedaan in omnichannel dekking, business intelligence tools en voorspellende analyses. Met een ongeëvenaard wereldwijd bereik en expertise in de sector, is het bedrijf gepositioneerd om zijn groei te versnellen door het aanbieden van The Full View™ van consumentengedrag over de hele wereld.

Het gecombineerde bedrijf verenigt complementaire expertisegebieden, waarbij NIQ's toonaangevende inzichten in fast moving consumer goods en GfK's diepgaande kennis van consumententechnologie en duurzame goederen samenkomen. Door de nieuwe inzichten zullen duizenden bestaande en potentiële klanten een nooit eerder verkregen toegang krijgen tot bruikbare inzichten over de totale winkel.

"We zijn ongelooflijk enthousiast nu we de krachten van deze twee geweldige bedrijven bundelen om de toekomst van consumer intelligence te creëren", zegt Jim Peck, CEO. "Samen hebben we de kracht van meer - meer wereldwijd bereik, meer omnichannel dekking, meer gedetailleerde gegevens, meer inzichten van consumenten en meer voorspellende analyses, die samen leiden tot meer bruikbare inzichten en groei voor onze klanten. Het belangrijkste is dat we innovatieve industrie-experts en complementaire culturen samenbrengen, gedreven door integriteit en het meedogenloze streven om altijd de hoogste kwaliteit te leveren." 

"GfK en NIQ delen een niet aflatende toewijding aan onze klanten. Bestaande en toekomstige klanten kunnen erop vertrouwen dat onze bijna 200 jaar gecombineerde ervaring in de industrie, ondersteund door state-of-the-art technologie en een toewijding aan nieuwe dekking, een ongeëvenaard beeld zal opleveren dat hen in staat stelt om met vertrouwen cruciale beslissingen te nemen en hun bedrijf vooruit te helpen," aldus Lars Nordmark, Interim Chief Executive Officer en Chief Financial Officer van GfK.

De combinatie NIQ-GfK is het grootste onderdeel van de strategische inspanningen van het bedrijf om de Full View™ te leveren. Het volgt op een reeks belangrijke prestatie verbeterende investeringen die duurzame groei stimuleren, niet alleen voor de sectoren die we bedienen, maar ook voor het gecombineerde NIQ-GfK bedrijf. De nieuwe entiteit is gepositioneerd om metingen vooruit te helpen via een wereldwijd cloud-native platform. Op basis van nog uitgebreidere data-assets leveren intuïtieve business intelligence-tools granulaire marktlezingen en voorspellende analyses op basis van generatieve AI en gezaghebbende datawetenschap. Deze technologische vooruitgang maakt snel inzicht mogelijk in trends binnen een uitgebreide reeks industrieën, kanalen en producten.

De ondertekening van de overeenkomst om de Europese consumentenpanelactiviteiten van GfK af te stoten aan YouGov markeert een andere belangrijke mijlpaal op weg naar de geplande combinatie van GfK en NIQ. De complementariteit van GfK's aanbod met NIQ's portfolio - dat uitgebreide marktinformatie en analyses over technologie en duurzame consumentengoederen toevoegt, samen met cross-industry merk-, marketing- en consumenteninzichten - is wat deze transactie zo aantrekkelijk maakt voor beide bedrijven, onze klanten en medewerkers. Het afstoten van GfK CP, een bedrijf dat ongeveer 15 procent van GfK's jaaromzet genereerde, verandert de algehele aantrekkelijkheid van onze combinatie niet wezenlijk.

Het executive leadership team voor de onderneming is zorgvuldig geselecteerd uit zowel NIQ als GfK. De CEO van NIQ, Jim Peck, zal het gecombineerde bedrijf leiden, ondersteund door het meest ervaren en bekwame leiderschapsteam in de sector.

Het gecombineerde bedrijf zal belangrijke operationele vestigingen behouden in Chicago (VS), Neurenberg (Duitsland) en Genève (Zwitserland).

**********

Disclaimer: de Engelse versie van dit bericht is leidend

 

Mediacontacten

Voor GfK
Kai Hummel
Vice President Communications & Public Affairs 
E-mail: public.relations@gfk.com

Voor NielsenIQ
Gillian Mosher
Vice President, Communications 
E-mail: gillian.mosher@nielseniq.com

Over GfK:
Al meer dan 85 jaar verdienen we het vertrouwen van onze klanten over de hele wereld door kritieke vragen in hun besluitvormingsproces op te lossen. Wij stimuleren hun groei door een volledig inzicht te bieden in het koopgedrag van hun consumenten en in de dynamiek die hun markten, merken en mediatrends beïnvloedt. In 2023 ging GfK samen met NIQ, waardoor twee marktleiders met een ongeëvenaard wereldwijd bereik werden verenigd. Met een holistische retailreading en de meest uitgebreide consumenteninzichten - geleverd met geavanceerde analyses via ultramoderne platforms - stimuleert GfK "Growth from Knowledge". Ga voor meer informatie naar www.gfk.com.

Over NIQ:
NIQ is 's werelds toonaangevende consumer intelligence-bedrijf, dat het meest complete inzicht in het koopgedrag van consumenten levert en nieuwe wegen naar groei onthult. In 2023 ging NIQ samen met GfK, waardoor de twee marktleiders met een ongeëvenaard wereldwijd bereik werden verenigd. Met een holistische kijk op retail en de meest uitgebreide inzichten in consumenten - geleverd met geavanceerde analyses via ultramoderne platforms - levert NIQ de Full View™.

NIQ is een portfoliobedrijf van Advent International dat actief is in meer dan 100 markten en meer dan 90% van de wereldbevolking bereikt. Ga voor meer informatie naar www.NIQ.com.Latest Press Releases

View all Press