Amstelveen, 05.04.2023

GfK en Minderest bundelen krachten voor optimale prijsbepaling in e-commerce

GfK en Minderest, experts in prijszetting, werken samen om een betere, data gedreven prijsbepaling in e-commerce mogelijk te maken. Met GfK's gegevens over prijsbetalingen en Minderests slimme actuele online-informatie over schapprijzen, profiteren beslissers in zowel detailhandel als de productiesector van een uitgebreid overzicht van de huidige prijzen in de markt en van aanbevelingen voor actiegerichte prijsaanpassingen. De dienst is vanaf nu beschikbaar.  

 

Prijsconcurrentie is vrijwel overal in de e-commerce een dominante trend geworden. Niet tijdig inspelen op de prijsstelling van de concurrenten kan onmiddellijk leiden tot omzet- en marktaandeelverlies. 

 

GfK breidt aanbod uit met slimme up-to-date online schapprijsinformatie 

Door de samenwerking met Minderest biedt GfK nu updates van prijsinformatie voor retailers en producenten aan in verschillende sectoren met responsieve updatefrequenties op basis van het aantal prijsveranderingen per productcategorie. Met deze gedetailleerde prijsinformatie kunnen bedrijven nagaan wat de verkoopprijzen van concurrenten zijn, in welke productcategorieën momenteel promoties worden gevoerd of welke producten in een bepaald verkooppunt niet beschikbaar zijn. Deze informatie dient als basis voor tactische prijsbeslissingen of de invoering van promoties. Bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om hun prijzen handmatig aan te passen of automatische prijswijzigingen binnen bepaalde parameters door te voeren.

 

Naast up-to-date informatie verschaffen de gegevens van GfK een kader voor winstgevende en duurzame groei. Het geeft context aan volatiele prijsbewegingen en laat zien welke producten consumenten waar en tegen welke prijs hebben gekocht. Deze kennis is cruciaal voor beleidsmakers en hun langetermijnplanning. 

 

Hoe retailers en producenten het juiste evenwicht vinden

Het combineren van gegevensbronnen in één oplossing is niet alleen relevant voor retailers, maar ook voor fabrikanten. Met de informatie die GfK en Minderest samen verstrekken, zijn besluitvormers ervan verzekerd dat hun prijspositionering in de markt in de gewenste positie blijft. Tegelijkertijd kunnen zij hun langetermijnstrategie op basis van feiten herzien en aanpassen. Maar een data gestuurde aanpak gaat niet alleen over het aanbieden van de laagste prijs. Het is een onderdeel van een strategie om voor een bepaald product op een bepaald moment de ideale prijs aan te bieden op basis van bestaande prijs- en verkoopinformatie. 

 

"Prijsstelling in e-commerce is zeer dynamisch en vereist steeds actuele gegevens", zegt Antonio Tomás, CEO bij Minderest. "Wij halen consequent gegevens van hoge kwaliteit van de beste e-commerce websites, waardoor besluitvormers maximaal inzicht krijgen in de prijsstelling in de markt. We zijn verheugd dat we dit via onze samenwerking met GfK aan een nog breder publiek kunnen aanbieden." 

 

"De combinatie van dagprijzen met inzichten op langere termijn in door de consument geaccepteerde winkelprijzen biedt zowel retailers als fabrikanten een geheel nieuwe kijk op gegevens voor tactische besluitvorming", aldus Michael McLaughlin, Vice President, Global Retail bij GfK. "Het is ook een belangrijke overweging voor verkoop- en margeontwikkeling. Met onze nieuwe partner Minderest zullen we ongeëvenaarde prijsinzichten bieden. 

 

 

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tamara De Lange, tamara.delange@gfk.comLatest Press Releases

View all Press