Amstelveen, 21.10.2020

Sterke stijging in online bereik van CoronaMelder app naar 3,6 miljoen personen

Amstelveen, 21 oktober 2020 – Uit cijfers van GfK DAM blijkt dat sinds de oorspronkelijke landelijke introductie van de CoronaMelder app in september het online bereik is gestegen naar 3.689.000 personen van 13 jaar en ouder. Dit is meer dan 25% van de totale Nederlandse bevolking.

Na een periode van uitstel is de CoronaMelder app uiteindelijk op zaterdag 10 oktober landelijk geïntroduceerd. In de weken voor de introductie was het gebruik van de app vooral hoog in de provincies Drenthe en Overijssel, dat waren ook de plekken waar de testfase van de app heeft gelopen. In de laatste week is met name het gebruik in de provincie Zuid-Holland sterk gestegen. In Flevoland ligt het online bereik met 33% relatief gezien het hoogst van het land, in Zeeland en Groningen met minder dan 20% het laagst.

Opvallend is dat het gebruik van de app onder ouderen relatief hoger ligt dan onder jongeren. Van de groep 50 tot 65 jarigen heeft inmiddels 30% de app in gebruik op hun smartphone.

In week 41 (5 t/m 11 oktober) hebben meer dan 3 miljoen personen de app gebruikt (21%). Dat is een nieuw record na de introductie van de CoronaMelder app.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Guusje van der Heijden (guusje.vanderheijden@gfk.com).

Over de GfK DAM

GfK DAM toont het digitale gedrag in Nederland. Dit onderzoek wordt uitgevoerd sinds 2013 en geeft antwoord op de websites en apps die worden gebruikt op smartphone, tablet en PC/laptop onder de Nederlandse bevolking.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in een panel waarin het digitale gedrag in Nederland passief wordt gemeten.

Over GfK 
GfK verbindt gegevens en wetenschap. Innovatieve onderzoeksoplossingen bieden antwoorden op belangrijke zakelijke vragen rond consumenten, markten, merken en media - nu en in de toekomst. Als onderzoek - en analysepartner belooft GfK zijn klanten over de hele wereld "Growth from Knowledge". Latest Press Releases

View all Press