Amstelveen, 26.11.2021

DPG Media, Mediahuis & Hearst bereiken met Online Video 8,1 mio mensen

DPG Media, Mediahuis en Hearst bereiken met hun Online Video Content gezamenlijk 8,1 miljoen Nederlanders

Uit de nieuwste oktobercijfers uit het bereiksonderzoek GXL DAM blijkt dat – de van-oorsprong-print publishers - een sterke positie hebben als het gaat om Online Video. In totaal bereiken de uitgevers DPG Media, Mediahuis en Hearst met hun Online Video content maar liefst 8,1 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder, ofwel 55% van de bevolking.

Online Video content van Hearst is relatief sterk in de doelgroepen vrouwen, de hogere sociale klassen AB1 en leeftijdsklasse 25-34 jaar. Het profiel van Online Video content van DPG Media en Mediahuis ligt dicht bij elkaar. DPG Media is iets sterker bij 25-49 jarigen, terwijl Online Video content van Mediahuis meer door mannen wordt bekeken. Online Video content van beide dagbladuitgevers is selectief in de hoogste sociale klasses, net zoals Online Video content van Hearst. Er wordt relatief meer Online Video content gezien van deze publishers in de doelgroep lichte tv-kijkers. In die zin is Online Video op de kanalen van de Nederlandse publishers een goede aanvulling op een TV-plan.

De crossmediale GXL data van GfK kan worden gebruikt om te laten zien, hoeveel bereik Online Video op DPG Media, Mediahuis en Hearst toevoegt aan een tv-campagne. Een gemiddelde tv-campagne van 350 GRPs in doelgroep 25-54 jaar, gedurende 4 weken in oktober 2021 verdeeld over Ster, AdAlliance en Talpa Network levert een 1+ bereik op van 71,3%. Door 25 extra GRPs groeit het bereik van de campagne met slechts 1 procentpunt tot 72,3%. Als dezelfde 25 GRPs in de vorm van 3 miljoen impressies op de kanalen van DPG Media, Mediahuis en Hearst worden ingekocht, levert dat een toegevoegd bereik op dat ruim 3x zo hoog is: namelijk 3,5%.

9,9% van de doelgroep 25-54 jaar wordt zowel door de campagne op TV als via Online Video op smartphone/tablet/pc bereikt. Uit campagne-effect onderzoek blijkt dat bij een boodschap via verschillende crossmediale middelen en kanalen, een synergetisch effect optreedt.

 

Over GfK GXL

GXL staat voor GfK Crossmedia Link, het grootschalige crossmediale panel van GfK waarin ook het aankoopgedrag wordt vastgelegd. Het online- en het televisiegedrag wordt passief en single-source gemeten. Daarnaast wordt via jaarlijkse vragenlijsten informatie verzameld over luister- en leesgedrag en ruim 350 andere achtergrond-kenmerken.

De volledige beschrijving van dit continue bereiksonderzoek is te vinden op de website van GfK.

Wil je meer weten over het onderzoek en de resultaten? Neem contact op met Jeroen Nikkel (jeroen.nikkel@gfk.com).

 
https://www.adformatie.nl/media/gezamenlijk-bereik-dpg-media-mediahuis-en-hearst-met-online


Latest Press Releases

View all Press