Amstelveen, 10.05.2022

Vertrouwen in evenementen terug

Festival- en concertplatform Ticketmaster terug op pre-corona niveau

Na twee jaar afgelaste festivals en concerten is in april van dit jaar de ommezwaai definitief gemaakt. Het online bereik van Ticketmaster steeg in april 2022 met 784 duizend unieke bezoekers tot boven het niveau van april 2019, zo blijkt uit de online resultaten van GfK GXL/DAM.

In vergelijking met april 2020-2021 is er dit jaar weer een duidelijke opleving van de online bezoekers. In de twee voorgaande jaren waren er weliswaar concerten gepland maar werden al vrij snel afgelast toen duidelijk werd dat coronamaatregelen dergelijke evenementen verbood. Nu de concerten en festivals weer door kunnen gaan is het vertrouwen in evenementen weer terug.

Het merendeel van de online bereikten in april 2022 is jonger dan 35 jaar (55%). In totaal maakten ook vaker mannen (60%) dan vrouwen gebruik van de online ticketdienst.

Opvallend is ook dat tweederde van de bezoeken plaatsvonden op smartphone en tablets.

De piek in online bereik lag in week 14 (4 t/m 10 april 2022) toen de tickets voor de DNA World Tour van de Backstreet Boys (9 oktober 2022) in de verkoop ging. Ook was Ticketmaster in april populair voor concerten van Ed Sheeran (14/15 juli) en festival Pinkpop 2022 (17-19 juni).

Ticketswap, de online dienst voor het ruilen of doorgeven van tickets, heeft in april 2022 nog niet het niveau van 2019 behaald – mogelijk te verklaren door het feit dat mensen de concerten meer waarderen en dus vaker echt gaan. In 2022 maakten nagenoeg 300 duizend personen gebruik van de dienst terwijl drie jaar eerder zo’n 470 duizend bereikt werden. Ten opzichte van vorige jaar (online bereik 97.000) is er wel een forse stijging met verdriedubbeling van unieke bezoekers.  

   

 

Over GfK GXL

GXL staat voor GfK Crossmedia Link, het grootschalige crossmediale panel van GfK waarin ook het aankoopgedrag wordt vastgelegd. Het online- en het televisiegedrag wordt passief en single-source gemeten. Daarnaast wordt via jaarlijkse vragenlijsten informatie verzameld over luister- en leesgedrag en ruim 350 andere achtergrond-kenmerken. Wil je meer weten over het onderzoek en de resultaten? Neem contact op met Jeroen Nikkel (jeroen.nikkel@gfk.com).

Over GfK

GfK verbindt gegevens en wetenschap. Innovatieve onderzoeksoplossingen bieden antwoorden op belangrijke zakelijke vragen rond consumenten, markten, merken en media - nu en in de toekomst. Als onderzoek - en analysepartner belooft GfK zijn klanten over de hele wereld "Growth from Knowledge"

 

Perscontact: Christine de Boer, T +31 6 28 11 77 11, Christine.deBoer@gfk.comLatest Press Releases

View all Press