logo EN

08.07.2019

Geo-TargetGroups

Egy vállalkozás eredményességét jelentősen befolyásolja, mennyire alaposan és pontosan ismeri célcsoportjait. A piacszerkezet összetettsége, a fogyasztói magatartás folyamatos változása, a marketing és értékesítés számára elérhető büdzsék szűkössége – mind-mind egyre jelentősebb nyomást gyakorol a vállalkozásokra/vállalatokra, hogy stratégiájukat minél eredményesebben alakítsák ki, építsék fel.

 

Miben tud segíteni Önnek a GfK?

 
Támogatást nyújt az eredményesség szempontjából fontos kérdések megválaszolásában

 • Hol találhatja meg a különböző piacokon mindenkori célcsoportját és hol szólíthatja meg őket sikeresen termékeivel?
 • Hogyan optimalizálja marketingbüdzséjének elköltését ahhoz, hogy egy adott földrajzi területen a fő célcsoportban a lehető legnagyobb keresletet és forgalmat generálja?
 • Mely referenciaértékekkel (benchmarkokkal) lehet a befektetés megtérülését, valamint a marketingkampányok hatását objektíven mérni?
 • Létező és potenciális ügyfelek célzott földrajzi elérhetőségének meghatározása

 

Mivel teszi mindezt?

 • A vállalkozásának adatbázisából, vevőkártyáiból, stb. származó anonim adatokat elemezzük és kapcsoljuk össze az adott földrajzi területen fellelhető szociodemográfiai jellemzőket, fogyasztói magatartást és további ismérveket tükröző adatainkkal. Anonim aggregát adatokat a maga nemében egyedülálló GfK Fogyasztói Panelből is felhasználunk, majd geostatisztikai módszerekkel alakítunk ki az adott területen már meglévő ügyfelekből és potenciális ügyfelekből célcsoportokat.

 

Mit nyer Ön a GfK segítségével?

 • Megmutatjuk Önnek valódi célcsoportját és azt is, hogy hol érheti el őket;
 • Konkrét termékekre is tudunk vásárlóerő-potenciált számítani, minek következtében az Ön által meghirdetett ajánlatokra vonatkozó keresleti potenciált is képesek vagyunk feltárni;
 • Megkönnyítjük a földrajzi területre optimalizált marketingkampányok tervezését és a kategóriamenedzsment, valamint a POS promóciók helyi keresleti potenciálra célzását;
 • Objektív mérőszámok meghatározásával segítjük marketingkampányainak hatását mérni;
 • Az így szerzett tudással maximalizálhatja kampányainak sikerét és befektetésének megtérülését.

 

Mit is kínálunk pontosan?

 • A célcsoportokra vonatkozó tanácsadásunk keretében leírjuk célcsoportjainak pontos összetételét és területi megoszlását, valamint azt is, hogy termékei, illetve szolgáltatásai számára hol található a legmagasabb keresleti potenciál.
 • Egyedülálló adatok a valós fogyasztói költésekről: Geomarketing módszertanunkat a fogyasztói viselkedésről szóló legfrissebb ismeretekkel kombinálva alkalmazzuk vállalkozásának célcsoportjai és az általuk képviselt keresleti potenciál meghatározásakor.
 • A földrajzi alapon meghatározott célcsoportok átfogó kutatása: a statisztikai tudást a helyi viszonyokkal kapcsolatos ismeretekkel elegyítjük a célból, hogy Önt egzakt információkkal lássuk el célcsoportjainak pontos fellelhetőségéről.
 • Tapasztalat és iparági know-how: elismert és bevált módszereink révén megbízható és mélyreható tudással rendelkezünk az Ön ajánlatában leginkább érdekelt fogyasztókról.

Miért a GfK?

A GfK megbízható forrásként, releváns piaci és fogyasztói információkkal segíti ügyfeleit sikeres üzleti döntéseik meghozatalában. 80 évnyi tudományos tapasztalatunk meghatározza több mint 13 000 elkötelezett szakértőnk mindennapi munkáját. Globális megoldásaink, valamint helyi piaci ismeretünkön alapuló insightjaink képezik szolgáltatásunk alapját világszerte több mint 100 országban. Innovatív technológiáink és kutatási megoldásaink alkalmazásával adatainkat insightokká alakítjuk, így biztosítva ügyfeleink számára, hogy versenyelőnyhöz jussanak, és széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek a fogyasztó viselkedéséről és döntéseiről.

 

További információkért/részletekért kérem keresse Kui Jánost: janos.kui(at)gfk.com

Related Products

 • GfK Consumer Insights Engine

  A comprehensive source of consumer and market trends providing a complete view of purchasing behavior in the consumer tech and durables category in 13 countries.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Support your marketing decisions with comprehensive data and analysis of buyer behavior at all stages of the purchase journey and product lifecycle.

  Read more
 • GfK Why2Buy

  Custom surveys run on GfK’s Consumer Panel to understand the ‘why’ behind shoppers’ purchase behaviour. Results are calibrated to panelists’ purchase behavior.

  Read more

Related Insights

 • 05.06.2020

  Reports

  COVID-19 - Changes in online behavior across Europe

  Which categories of online use are increasing and decreasing across Europe? Time spent on categories like News Public Services, Communication and ...

 • 29.06.2020

  News

  Map of the Month: Retail share of private consumption, Europe 2019

  GfK’s Map of the Month for June illustrates the brick-and-mortar retail turnover share of private consumption in Europe in 2019.

 • 26.06.2020

  Reports

  GfK Coronavirus Recovery Atlas: forward mapping for the new market ...

  Our latest in-depth, far-reaching report of market insights, commentary and forward projection for the global TCG market. It is richly illustrated ...

View all Insights