logo EN

05.07.2019

Geo+SalesTerritories

A területi képviselők az értékesítés egy meglehetősen költségintenzív csatornáját jelentik. Ideális esetben azonban mégis ez az értékesítési forma járul hozzá leginkább a vállalat és forgalmának növekedéshez. Az eredményes és hatékony működés érdekében az értékesítési szerkezetet és az értékesítési területeket újra és újra az aktuális piaci körülményekhez és vállalkozási környezethez kell igazítani.

Hogyan lehet az elavult struktúrákat a pillanatnyilag érvényes piaci feltételekhez szabni? Hogyan lehet a változásokkal szemben a szervezeten belül felmerülő ellenállást áthidalni? Hogyan lehet a piacokon az üzleti érdekeket eredményesebben és teljes körűen érvényesíteni, valamint az idő- és a munkaerő-felhasználást egy optimálisan működtetett ügyfélszolgálattal ellensúlyozni?

Melyek a teljesítmény azon objektív mérőszámai, amelyeket alkalmazva vállalkozásának piaci lefedettsége mérhető, és amelyek alapján reális, ám üzleti szempontból korrekt növekedési célok fogalmazhatók meg?

 

Miben tud segíteni Önnek a GfK?

 • Területi tervezésre vonatkozó tanácsadásunk keretében megválaszoljuk a fenti kérdéseket Ön helyett, de Önnel együttműködve.
 • Ezzel segítjük vállalkozásának értékesítési struktúráját oly módon kiigazítani, hogy az az Ön üzleti érdekeinek, az optimális lefedettség és hatékonyság kritériumainak legjobban megfeleljen.
 • Ehhez először is átvilágítjuk a meglévő értékesítési szerkezetet.
 • Elemzésünk során kitérünk az Ön által meghatározott kritériumokra és tervezési célokra, a vállalkozás meglévő ügyfélkapcsolataira, az infrastrukturális feltételekre, valamint a földrajzi és kulturális tényezőkre is.
 • Kiszámítjuk a vállalkozása számára a régióban rejlő piaci potenciált és felállítunk egy az újratervezés alapjául szolgáló egységes adatmodellt.
 • A következő lépésben tanácsadónk a munkaterhelést és a forgalmi potenciált a lehető legegyenletesebben osztja el az egyes területi képviselők között.
 • Alternatív forgatókönyveket is felvázolunk annak érdekében, hogy Önnel együttműködve megtaláljuk a legmegfelelőbb struktúrát.
 • A sikeres megvalósítást támogatandó, igény szerint számos különböző funkciót betöltünk és feladatot is magunkra vállalunk – kezdve az adatelemzéstől, a forgatókönyvíráson és belső viták moderálásán át egészen a változásmenedzsmentig és vállalati tanácsadásig.

 

Mivel teszi mindezt?

 • Szakértőink javasolnak egy pontosan az Ön céljaihoz és a meghatározott tervezési szempontokhoz igazított struktúrát.
 • A cél mindig ugyanaz: a hatékonyság és a potenciál kiaknázásának optimalizálása. Nem csupán az átlag alatt teljesítő régiókra mutatunk rá, de kiemeljük a nyerő, favorit területeket is.
 • A munkaterhelés így jobban elosztható, az adott régióban meglévő piaci részesedés pontosabban mérhető és a kiaknázatlan potenciállal rendelkező területek azonosíthatók.
 • A szakértőink által adott objektív szaktanácsok segítségével a rugalmatlan és nem egyértelmű struktúrákat átalakíthatja, a változásokkal szembeni ellenállásokat pedig egyszerűen áthidalhatja.
 • Világos és átlátható eljárásunk, hosszú évek során felhalmozódott tapasztalatunk és tárgyilagos érveink révén valamennyi munkatárs a kitűzött változtatások mellé állítható.
 • A szakértőink által javasolt részletes tervezési forgatókönyv pedig elősegíti a megbízható és rugalmas tervezést.
 • Így Ön is megtalálhatja az aktuális piaci feltételekhez és vállalkozásának céljaihoz legjobban illeszkedő értékesítési szerkezetet.
 • A megvalósítás és a jövőben esetlegesen szükséges kiigazítás így gyerekjáték, ráadásul Ön mind a jelenlegi, mind a jövőbeli kihívásokkal is a lehető legfelkészültebben szembesül.

 

Mit is kínálunk pontosan?

 • Az átalakításhoz szükséges jól bevált eljárással és elismert forrásból származó objektív adatokkal támogatjuk Önt.
 • Kipróbált eljárás, módszerek és eszközök. Módszertanunkat, optimalizációs szempontjainkat és tervezőeszközeinket éveken át tökéletesítettük, minek eredményeképpen sürgető és nagy átalakítási projektek megvalósítására is képessé váltunk.
 • Tapasztalat és iparági know-how. Az értékesítési-terület-optimalizálásban szerzett tapasztalataink egyedülállóak csakúgy, mint iparági tudásunk. Tervezői és projektvezetői minőségben immár sok-sok optimalizációs projektben vettünk részt.
 • Átfogó és integrált insightok. A tervezési folyamat irányítása mellett objektív és személyre szabott GfK potenciáladatokat is kínálunk Önnek. Azzal, hogy valamennyi adatforrást egy egységes adatmodellben vezetjük össze, biztosítjuk, hogy a folyamat egésze egyértelmű, átlátható és pontos legyen.

Miért a GfK?

A GfK megbízható forrásként, releváns piaci és fogyasztói információkkal segíti ügyfeleit sikeres üzleti döntéseik meghozatalában. 80 évnyi tudományos tapasztalatunk meghatározza több mint 13 000 elkötelezett szakértőnk mindennapi munkáját. Globális megoldásaink, valamint helyi piaci ismeretünkön alapuló insightjaink képezik szolgáltatásunk alapját világszerte több mint 100 országban. Innovatív technológiáink és kutatási megoldásaink alkalmazásával adatainkat insightokká alakítjuk, így biztosítva ügyfeleink számára, hogy versenyelőnyhöz jussanak, és széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek a fogyasztó viselkedéséről és döntéseiről.

További információkért/részletekért kérem keresse Kui Jánost: janos.kui(at)gfk.com

Related Products

 • GfK Consumer Insights Engine

  A comprehensive source of consumer and market trends providing a complete view of purchasing behavior in the consumer tech and durables category in 13 countries.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Support your marketing decisions with comprehensive data and analysis of buyer behavior at all stages of the purchase journey and product lifecycle.

  Read more
 • GfK Why2Buy

  Custom surveys run on GfK’s Consumer Panel to understand the ‘why’ behind shoppers’ purchase behaviour. Results are calibrated to panelists’ purchase behavior.

  Read more

Related Insights

 • 05.06.2020

  Reports

  COVID-19 - Changes in online behavior across Europe

  Which categories of online use are increasing and decreasing across Europe? Time spent on categories like News Public Services, Communication and ...

 • 29.06.2020

  News

  Map of the Month: Retail share of private consumption, Europe 2019

  GfK’s Map of the Month for June illustrates the brick-and-mortar retail turnover share of private consumption in Europe in 2019.

 • 26.06.2020

  Reports

  GfK Coronavirus Recovery Atlas: forward mapping for the new market ...

  Our latest in-depth, far-reaching report of market insights, commentary and forward projection for the global TCG market. It is richly illustrated ...

View all Insights