logo DE

Amstelveen, 03.04.2020

Week 12 verkoopstijging

Sinds de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) eind februari in Nederland, zien we vanaf week 10 en 11 (t/m 15 maart) een aantal opvallende trends binnen de verschillende non-food markten die wij in kaart brengen met onze wekelijkse tracking op basis van retaildata. 

We zien een sterke groei in producten verbonden met het meten van gezondheid zoals koortsthermometers en bloeddrukmeters maar ook producten die ons helpen om voorbereid te zijn in deze onzekere tijden zoals bijvoorbeeld vriezers. 

Hiernaast zien we ook dat we ons huis aanpassen naar een werkplek waarbij monitoren en headsets eruit springen. 

Wat is de impact van de Coronacrisis in Nederland?

 Wat is de impact van de Coronacrisis in Nederland?

De verspreiding van COVID-19 heeft een enorme impact op ons gedrag en op consumptie. Voor bedrijven is het essentieel om dit consumentengedrag te volgen om snel te kunnen reageren op deze uitzonderlijke, onvoorspelbare, situatie.

In navolging op onderzoek wat GfK inmiddels heeft uitgevoerd in eerder getroffen landen starten wij ook voor Nederland in week 13 (de week van 23 maart) met een wekelijkse consumententracker om de effecten op onze levensstijl en consumptie in kaart te brengen. In dit onderzoek brengen we de effecten in kaart op onze mobiliteit, reizen, vakanties, vrije tijd, persoonlijke hygiëne en vooral ook de veranderingen in ons consumptie- en winkelgedrag. 

Lees meer over de studie 

Related Products

 • GfK Why2Buy

  Kundenumfragen werden im GfK Consumer Panel durchgeführt, um zu verstehen, warum Shopper ein bestimmtes Kaufverhalten aufweisen. Die Ergebnisse werden anhand des Kaufverhaltens der Panelmitglieder kalibriert.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Stützen Sie Ihre Marketingentscheidungen durch umfassende Daten und Analysen zum Kaufverhalten aus allen Phasen des Kaufprozesses und des Produktlebenszyklus.

  Read more
 • GfK Consumer Life

  A robust and stable international consumer segmentation study based on values, lifestyle, buying behavior and affinity for tech. Can be customized by market and product.

  Read more

Related Insights

 • 03.07.2020

  Webinars

  GfK Live-Webinar „Produktspezifische Marktpotenziale lokalisieren“

  Melden Sie sich jetzt kostenfrei zu unserem Webinar am 16. Juli an.

 • 03.07.2020

  Events

  Aufzeichnungen und Unterlagen der Digital Geomarketing Days

  Schauen Sie sich jetzt kostenfrei die Aufzeichnungen unserer Digital Geomarketing Days an und laden Sie sich die Unterlagen herunter.

 • 01.07.2020

  Reports

  Ready to go green?

  Nachhaltige Verpackung, natürliche Inhaltsstoffe, „Frei von“, zero waste… – was sind die Must-haves und Nice-to-haves für die Käufer Ihrer Marke oder ...

View all Insights