logo DE

08.07.2019

Geo-TargetGroups

Egy vállalkozás eredményességét jelentősen befolyásolja, mennyire alaposan és pontosan ismeri célcsoportjait. A piacszerkezet összetettsége, a fogyasztói magatartás folyamatos változása, a marketing és értékesítés számára elérhető büdzsék szűkössége – mind-mind egyre jelentősebb nyomást gyakorol a vállalkozásokra/vállalatokra, hogy stratégiájukat minél eredményesebben alakítsák ki, építsék fel.

 

Miben tud segíteni Önnek a GfK?

 
Támogatást nyújt az eredményesség szempontjából fontos kérdések megválaszolásában

 • Hol találhatja meg a különböző piacokon mindenkori célcsoportját és hol szólíthatja meg őket sikeresen termékeivel?
 • Hogyan optimalizálja marketingbüdzséjének elköltését ahhoz, hogy egy adott földrajzi területen a fő célcsoportban a lehető legnagyobb keresletet és forgalmat generálja?
 • Mely referenciaértékekkel (benchmarkokkal) lehet a befektetés megtérülését, valamint a marketingkampányok hatását objektíven mérni?
 • Létező és potenciális ügyfelek célzott földrajzi elérhetőségének meghatározása

 

Mivel teszi mindezt?

 • A vállalkozásának adatbázisából, vevőkártyáiból, stb. származó anonim adatokat elemezzük és kapcsoljuk össze az adott földrajzi területen fellelhető szociodemográfiai jellemzőket, fogyasztói magatartást és további ismérveket tükröző adatainkkal. Anonim aggregát adatokat a maga nemében egyedülálló GfK Fogyasztói Panelből is felhasználunk, majd geostatisztikai módszerekkel alakítunk ki az adott területen már meglévő ügyfelekből és potenciális ügyfelekből célcsoportokat.

 

Mit nyer Ön a GfK segítségével?

 • Megmutatjuk Önnek valódi célcsoportját és azt is, hogy hol érheti el őket;
 • Konkrét termékekre is tudunk vásárlóerő-potenciált számítani, minek következtében az Ön által meghirdetett ajánlatokra vonatkozó keresleti potenciált is képesek vagyunk feltárni;
 • Megkönnyítjük a földrajzi területre optimalizált marketingkampányok tervezését és a kategóriamenedzsment, valamint a POS promóciók helyi keresleti potenciálra célzását;
 • Objektív mérőszámok meghatározásával segítjük marketingkampányainak hatását mérni;
 • Az így szerzett tudással maximalizálhatja kampányainak sikerét és befektetésének megtérülését.

 

Mit is kínálunk pontosan?

 • A célcsoportokra vonatkozó tanácsadásunk keretében leírjuk célcsoportjainak pontos összetételét és területi megoszlását, valamint azt is, hogy termékei, illetve szolgáltatásai számára hol található a legmagasabb keresleti potenciál.
 • Egyedülálló adatok a valós fogyasztói költésekről: Geomarketing módszertanunkat a fogyasztói viselkedésről szóló legfrissebb ismeretekkel kombinálva alkalmazzuk vállalkozásának célcsoportjai és az általuk képviselt keresleti potenciál meghatározásakor.
 • A földrajzi alapon meghatározott célcsoportok átfogó kutatása: a statisztikai tudást a helyi viszonyokkal kapcsolatos ismeretekkel elegyítjük a célból, hogy Önt egzakt információkkal lássuk el célcsoportjainak pontos fellelhetőségéről.
 • Tapasztalat és iparági know-how: elismert és bevált módszereink révén megbízható és mélyreható tudással rendelkezünk az Ön ajánlatában leginkább érdekelt fogyasztókról.

Miért a GfK?

A GfK megbízható forrásként, releváns piaci és fogyasztói információkkal segíti ügyfeleit sikeres üzleti döntéseik meghozatalában. 80 évnyi tudományos tapasztalatunk meghatározza több mint 13 000 elkötelezett szakértőnk mindennapi munkáját. Globális megoldásaink, valamint helyi piaci ismeretünkön alapuló insightjaink képezik szolgáltatásunk alapját világszerte több mint 100 országban. Innovatív technológiáink és kutatási megoldásaink alkalmazásával adatainkat insightokká alakítjuk, így biztosítva ügyfeleink számára, hogy versenyelőnyhöz jussanak, és széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek a fogyasztó viselkedéséről és döntéseiről.

 

További információkért/részletekért kérem keresse Kui Jánost: janos.kui(at)gfk.com

Related Products

 • GfK Why2Buy

  Kundenumfragen werden im GfK Consumer Panel durchgeführt, um zu verstehen, warum Shopper ein bestimmtes Kaufverhalten aufweisen. Die Ergebnisse werden anhand des Kaufverhaltens der Panelmitglieder kalibriert.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Stützen Sie Ihre Marketingentscheidungen durch umfassende Daten und Analysen zum Kaufverhalten aus allen Phasen des Kaufprozesses und des Produktlebenszyklus.

  Read more
 • GfK Consumer Life

  A robust and stable international consumer segmentation study based on values, lifestyle, buying behavior and affinity for tech. Can be customized by market and product.

  Read more

Related Insights

 • 03.07.2020

  Webinars

  GfK Live-Webinar „Produktspezifische Marktpotenziale lokalisieren“

  Melden Sie sich jetzt kostenfrei zu unserem Webinar am 16. Juli an.

 • 03.07.2020

  Events

  Aufzeichnungen und Unterlagen der Digital Geomarketing Days

  Schauen Sie sich jetzt kostenfrei die Aufzeichnungen unserer Digital Geomarketing Days an und laden Sie sich die Unterlagen herunter.

 • 01.07.2020

  Reports

  Ready to go green?

  Nachhaltige Verpackung, natürliche Inhaltsstoffe, „Frei von“, zero waste… – was sind die Must-haves und Nice-to-haves für die Käufer Ihrer Marke oder ...

View all Insights