logo DE

05.07.2019

Geo+SalesTerritories

A területi képviselők az értékesítés egy meglehetősen költségintenzív csatornáját jelentik. Ideális esetben azonban mégis ez az értékesítési forma járul hozzá leginkább a vállalat és forgalmának növekedéshez. Az eredményes és hatékony működés érdekében az értékesítési szerkezetet és az értékesítési területeket újra és újra az aktuális piaci körülményekhez és vállalkozási környezethez kell igazítani.

Hogyan lehet az elavult struktúrákat a pillanatnyilag érvényes piaci feltételekhez szabni? Hogyan lehet a változásokkal szemben a szervezeten belül felmerülő ellenállást áthidalni? Hogyan lehet a piacokon az üzleti érdekeket eredményesebben és teljes körűen érvényesíteni, valamint az idő- és a munkaerő-felhasználást egy optimálisan működtetett ügyfélszolgálattal ellensúlyozni?

Melyek a teljesítmény azon objektív mérőszámai, amelyeket alkalmazva vállalkozásának piaci lefedettsége mérhető, és amelyek alapján reális, ám üzleti szempontból korrekt növekedési célok fogalmazhatók meg?

 

Miben tud segíteni Önnek a GfK?

 • Területi tervezésre vonatkozó tanácsadásunk keretében megválaszoljuk a fenti kérdéseket Ön helyett, de Önnel együttműködve.
 • Ezzel segítjük vállalkozásának értékesítési struktúráját oly módon kiigazítani, hogy az az Ön üzleti érdekeinek, az optimális lefedettség és hatékonyság kritériumainak legjobban megfeleljen.
 • Ehhez először is átvilágítjuk a meglévő értékesítési szerkezetet.
 • Elemzésünk során kitérünk az Ön által meghatározott kritériumokra és tervezési célokra, a vállalkozás meglévő ügyfélkapcsolataira, az infrastrukturális feltételekre, valamint a földrajzi és kulturális tényezőkre is.
 • Kiszámítjuk a vállalkozása számára a régióban rejlő piaci potenciált és felállítunk egy az újratervezés alapjául szolgáló egységes adatmodellt.
 • A következő lépésben tanácsadónk a munkaterhelést és a forgalmi potenciált a lehető legegyenletesebben osztja el az egyes területi képviselők között.
 • Alternatív forgatókönyveket is felvázolunk annak érdekében, hogy Önnel együttműködve megtaláljuk a legmegfelelőbb struktúrát.
 • A sikeres megvalósítást támogatandó, igény szerint számos különböző funkciót betöltünk és feladatot is magunkra vállalunk – kezdve az adatelemzéstől, a forgatókönyvíráson és belső viták moderálásán át egészen a változásmenedzsmentig és vállalati tanácsadásig.

 

Mivel teszi mindezt?

 • Szakértőink javasolnak egy pontosan az Ön céljaihoz és a meghatározott tervezési szempontokhoz igazított struktúrát.
 • A cél mindig ugyanaz: a hatékonyság és a potenciál kiaknázásának optimalizálása. Nem csupán az átlag alatt teljesítő régiókra mutatunk rá, de kiemeljük a nyerő, favorit területeket is.
 • A munkaterhelés így jobban elosztható, az adott régióban meglévő piaci részesedés pontosabban mérhető és a kiaknázatlan potenciállal rendelkező területek azonosíthatók.
 • A szakértőink által adott objektív szaktanácsok segítségével a rugalmatlan és nem egyértelmű struktúrákat átalakíthatja, a változásokkal szembeni ellenállásokat pedig egyszerűen áthidalhatja.
 • Világos és átlátható eljárásunk, hosszú évek során felhalmozódott tapasztalatunk és tárgyilagos érveink révén valamennyi munkatárs a kitűzött változtatások mellé állítható.
 • A szakértőink által javasolt részletes tervezési forgatókönyv pedig elősegíti a megbízható és rugalmas tervezést.
 • Így Ön is megtalálhatja az aktuális piaci feltételekhez és vállalkozásának céljaihoz legjobban illeszkedő értékesítési szerkezetet.
 • A megvalósítás és a jövőben esetlegesen szükséges kiigazítás így gyerekjáték, ráadásul Ön mind a jelenlegi, mind a jövőbeli kihívásokkal is a lehető legfelkészültebben szembesül.

 

Mit is kínálunk pontosan?

 • Az átalakításhoz szükséges jól bevált eljárással és elismert forrásból származó objektív adatokkal támogatjuk Önt.
 • Kipróbált eljárás, módszerek és eszközök. Módszertanunkat, optimalizációs szempontjainkat és tervezőeszközeinket éveken át tökéletesítettük, minek eredményeképpen sürgető és nagy átalakítási projektek megvalósítására is képessé váltunk.
 • Tapasztalat és iparági know-how. Az értékesítési-terület-optimalizálásban szerzett tapasztalataink egyedülállóak csakúgy, mint iparági tudásunk. Tervezői és projektvezetői minőségben immár sok-sok optimalizációs projektben vettünk részt.
 • Átfogó és integrált insightok. A tervezési folyamat irányítása mellett objektív és személyre szabott GfK potenciáladatokat is kínálunk Önnek. Azzal, hogy valamennyi adatforrást egy egységes adatmodellben vezetjük össze, biztosítjuk, hogy a folyamat egésze egyértelmű, átlátható és pontos legyen.

Miért a GfK?

A GfK megbízható forrásként, releváns piaci és fogyasztói információkkal segíti ügyfeleit sikeres üzleti döntéseik meghozatalában. 80 évnyi tudományos tapasztalatunk meghatározza több mint 13 000 elkötelezett szakértőnk mindennapi munkáját. Globális megoldásaink, valamint helyi piaci ismeretünkön alapuló insightjaink képezik szolgáltatásunk alapját világszerte több mint 100 országban. Innovatív technológiáink és kutatási megoldásaink alkalmazásával adatainkat insightokká alakítjuk, így biztosítva ügyfeleink számára, hogy versenyelőnyhöz jussanak, és széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek a fogyasztó viselkedéséről és döntéseiről.

További információkért/részletekért kérem keresse Kui Jánost: janos.kui(at)gfk.com

Related Products

 • GfK Why2Buy

  Kundenumfragen werden im GfK Consumer Panel durchgeführt, um zu verstehen, warum Shopper ein bestimmtes Kaufverhalten aufweisen. Die Ergebnisse werden anhand des Kaufverhaltens der Panelmitglieder kalibriert.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Stützen Sie Ihre Marketingentscheidungen durch umfassende Daten und Analysen zum Kaufverhalten aus allen Phasen des Kaufprozesses und des Produktlebenszyklus.

  Read more
 • GfK Consumer Life

  A robust and stable international consumer segmentation study based on values, lifestyle, buying behavior and affinity for tech. Can be customized by market and product.

  Read more

Related Insights

 • 03.07.2020

  Webinars

  GfK Live-Webinar „Produktspezifische Marktpotenziale lokalisieren“

  Melden Sie sich jetzt kostenfrei zu unserem Webinar am 16. Juli an.

 • 03.07.2020

  Events

  Aufzeichnungen und Unterlagen der Digital Geomarketing Days

  Schauen Sie sich jetzt kostenfrei die Aufzeichnungen unserer Digital Geomarketing Days an und laden Sie sich die Unterlagen herunter.

 • 01.07.2020

  Reports

  Ready to go green?

  Nachhaltige Verpackung, natürliche Inhaltsstoffe, „Frei von“, zero waste… – was sind die Must-haves und Nice-to-haves für die Käufer Ihrer Marke oder ...

View all Insights