logo DE

01.07.2019

Geo+BranchNetworks

Egy helyszínről döntést hozni hosszadalmas és drága mulatság lehet, hiszen egyszerre van szükség mind szilárd, mind rugalmas stratégiára a folyton változó piaci körülményekre történő megfelelő reagáláshoz. Minden helyszínnel szemben egyidejű elvárásként jelenik meg, hogy egyrészt önmagában is működjön sikeresen, másrészt pedig a fiókhálózat egészének sikeréhez is hozzájáruljon.

Miben tud segíteni Önnek a GfK?

 Támogatást nyújt az eredményesség szempontjából fontos kérdések megválaszolásában

 • Melyek meglévő telephelyeinek sikertényezői és hol találhatók hasonló keretfeltételek új fióktelepek megnyitásához?
 • Mely telephelyek érettek a bezárásra, és melyeknek kellene tovább működniük vagy éppen újra nyitniuk a hálózat lehető leghatékonyabb működése, a vállalkozás piaci jelenlétének fokozása, valamint a forgalom növelése érdekében?
 • Mi módon lehet a lehető leggyorsabban kiszűrni egy magas potenciállal rendelkező és optimális forgalomarányos bérletidíj-szinttel jellemezhető földrajzi területen a legjobb helyszíneket?

 

Mivel teszi mindezt?

 • Fiókhálózat-optimalizálással kapcsolatos tanácsadásunk segít a fenti kérdéseket megválaszolni és hatékony, egyben eredményes hálózatot létrehozni;
 • Azonosítjuk a vállalkozás sikerét garantáló belső és külső tényezőket, valamint megmutatjuk, hogy a releváns piacokon hol elérhetők hasonló keretfeltételek;
 • Kiszámítjuk az adott földrajzi egységben a vállalkozás számára rejlő potenciál-mutatószámot, amellyel Ön nem csupán az expanziós szempontból sokat ígérő területeket, de az alul teljesítő, esetlegesen konszolidálásba bevonandó helyszíneket is azonosíthatja;
 • Elemezzük a fióktelepek vonzáskörzetében látható hézagokat („vakfoltokat”) és átfedéseket, valamint szemléltetjük a kereskedelmi szinergiák és verseny hatását az adott földrajzi területen;
 • Piaci insightjaink szilárd alapot adnak az optimális fiókhálózat kialakításához és akár egy meglévő hálózatnak a jövő kihívásaihoz alkalmazkodás jegyében történő átszervezéséhez.

 

Mit nyer Ön a GfK segítségével?

 • Széleskörű geomarketing-tudásunk hozzájárul fiókhálózata kialakításának és/vagy átstrukturálásának tartós sikeréhez.
 • Egy adott helyszín sikere szempontjából a gyakorlatban releváns tényezők ismeretében lehetővé válik célzottan kiválasztani a hasonló feltételeket felmutató új helyszíneket, illetve bezárni a sikerkritériumoknak megfelelni nem képes helyszíneket.
 • Elemzéseink megalapozott insight-okat nyújtanak a mindenkori vonzáskörzetekben elérhető keresletről, a helyi versenyről, az agglomerációs hatásokról és a meglévő forgalmi potenciálról. Ezek összessége egyfajta stratégiai itinerként szolgálhatnak, hiszen segítségükkel Ön belföldön és a világ bármely pontján terjeszkedve a legjobb helyszíneket tudja vállalkozása számára biztosítani.
 • Függetlenül attól, hogy vállalkozása expanzióját vagy konszolidációját tervezi - célterületenként feltárjuk Önnek, a vállalkozás számára optimális helyszínek számát és azt is, hogy mely helyszíntípusok lehetnek számára ideálisak.
 • A helyszínek kiértékelésére kialakított sztenderdizált és egyben igényre szabott eljárásunk gyors és átfogó eredményeket nyújt; objektív és megbízható alapot teremt a legjobb helyszínek gyors kiszűrésére és a beruházások bebiztosítására.

 

Mit is kínálunk pontosan?

 • Pontos helyszínismeret - helyben és a világ minden pontján: a GfK helyszínek és célcsoportok vonatkozásában felhalmozott piaci ismeretei egyedülállóan mélyrehatóak és átfogóak, valamint nemzetközi viszonylatban is alkalmazhatók.
 • Ezzel a vállalkozás sikerét garantáló tényezők összehangolhatók az egy régió, város, település ígérte helyi potenciállal.
 • Geostatisztika, kereskedelmi és lokáció vonatkozású döntéshozatalait támogató szakértelem: piaci tudásunk hosszú idő alatt felhalmozódott tapasztalatainkon, kvalitatív helyszíni elemzéseken, valamint a kereskedelem és geostatisztika terén meglévő szakértelmünkön nyugszik.
 • Objektív és elismert piaci insightok egyetlen helyről: földrajzi alapú potenciál-benchmarkunk és fiókhálózat-modellünk révén Ön gyorsan és célzottan tudja a vállalkozása számára optimális feltételeket biztosító helyszíneket lokalizálni.

Miért a GfK?

A GfK megbízható forrásként, releváns piaci és fogyasztói információkkal segíti ügyfeleit sikeres üzleti döntéseik meghozatalában. 80 évnyi tudományos tapasztalatunk meghatározza több mint 13 000 elkötelezett szakértőnk mindennapi munkáját. Globális megoldásaink, valamint helyi piaci ismeretünkön alapuló insightjaink képezik szolgáltatásunk alapját világszerte több mint 100 országban. Innovatív technológiáink és kutatási megoldásaink alkalmazásával adatainkat insightokká alakítjuk, így biztosítva ügyfeleink számára, hogy versenyelőnyhöz jussanak, és széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek a fogyasztó viselkedéséről és döntéseiről.


További információkért/részletekért kérem keresse Kui Jánost:
janos.kui(at)gfk.com

Related Products

 • GfK Why2Buy

  Kundenumfragen werden im GfK Consumer Panel durchgeführt, um zu verstehen, warum Shopper ein bestimmtes Kaufverhalten aufweisen. Die Ergebnisse werden anhand des Kaufverhaltens der Panelmitglieder kalibriert.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Stützen Sie Ihre Marketingentscheidungen durch umfassende Daten und Analysen zum Kaufverhalten aus allen Phasen des Kaufprozesses und des Produktlebenszyklus.

  Read more
 • GfK Consumer Life

  A robust and stable international consumer segmentation study based on values, lifestyle, buying behavior and affinity for tech. Can be customized by market and product.

  Read more

Related Insights

 • 03.07.2020

  Webinars

  GfK Live-Webinar „Produktspezifische Marktpotenziale lokalisieren“

  Melden Sie sich jetzt kostenfrei zu unserem Webinar am 16. Juli an.

 • 03.07.2020

  Events

  Aufzeichnungen und Unterlagen der Digital Geomarketing Days

  Schauen Sie sich jetzt kostenfrei die Aufzeichnungen unserer Digital Geomarketing Days an und laden Sie sich die Unterlagen herunter.

 • 01.07.2020

  Reports

  Ready to go green?

  Nachhaltige Verpackung, natürliche Inhaltsstoffe, „Frei von“, zero waste… – was sind die Must-haves und Nice-to-haves für die Käufer Ihrer Marke oder ...

View all Insights