logo DE

24.05.2017

2 kézzelfogható előny, ami a pozitív ügyfélélményből fakad.

Az ügyfelek és vásárlók élményekre vágynak. Méghozzá POZITíV ÉLMÉNYEKRE – így, nagy betűvel. Azok a gyártók és szolgáltatók pedig, akiknek sikerül pozitív élményeket nyújtaniuk ügyfeleiknek, igen közel kerülhetnek ahhoz, hogy erős kapcsolat alakuljon ki a márkázott termékük/szolgáltatásuk és a mindenkori „használók” között.

Miért is fontos ez?

Azért, mert az erős márka–fogyasztó kapcsolatnak kézzelfogható előnyei vannak:

· háromszor több pozitív üzenet keletkezik a „szájpropaganda” (word of mouth) útján

 

Könnyű belátni a barátok/ismerősök/családtagok ajánlásainak fontosságát. Csak egyetlen egyszerű, iparág-specifikus példát említve: a banki szolgáltatásokról való információszerzés egyik kiemelt forrása rendre a barátok szava. Különösen így van ez az elsődlegesen az interneten tájékozódó 18-29 éves fiatalok körében, akiknek mintegy 40 százaléka a barátoktól kér útmutatást, mielőtt bármilyen pénzintézeti szolgáltatást venne igénybe.

 

· ötször nagyobb szeletet hasít ki a vevő ezirányú kiadásaiból az „erős” márka, mint a konkurense

Csak jusson eszébe mindenkinek az online vásárlás jellemző működési modellje Magyarországon. Ugyanazért a fogyasztói pénztárcáért küzdenek a vállalkozások ma már úgy az offline, mint az online térben, az értékesítéssel egyidejűleg a „harc” is többcsatornássá vált. A vásárlás előtti tájékozódás egyik formája az, amikor a vásárlást megelőzően a fogyasztók – nem kevesen, hanem immár tízből négyen - mobilon rákeresnek a terméket már használók véleményére. Az erős márkakötődés révén elhangzó pozitív üzenetek ezen a ponton már forintra válthatók. Akár ötször többre, mint amennyit a versenytárs magához tud vonzani.


A márkával kapcsolatos fogyasztói élmények nem statikusak, hanem fejlődnek, mondhatnánk úgy is: egy utat járnak be, találkozásról találkozásra, tapasztalásról tapasztalásra. Az első találkozás kiválthat lelkesedést, de azonnali elutasítást is, ami persze meghatározza a márkának a fogyasztó felé folytatott további kommunikációjának kiindulási alapját, hangsúlyait és irányát.

A GfK azt mutatja meg, hogy ezek a találkozások és tapasztalások hogyan működnek együtt a média- és kommunikációs stratégia optimalizálása érdekében.

Related Products

 • GfK Why2Buy

  Kundenumfragen werden im GfK Consumer Panel durchgeführt, um zu verstehen, warum Shopper ein bestimmtes Kaufverhalten aufweisen. Die Ergebnisse werden anhand des Kaufverhaltens der Panelmitglieder kalibriert.

  Read more
 • GfK Demand Forecasting

  Präzise und zeitnahe Verkaufsprognosen zum Verständnis der aktuellen und zukünftigen Nachfrage nach Technologiegeräten. Basierend auf POS-Daten von GfK sowie globalen und regionalen Experten.

  Read more
 • GfK Shopper Behavior

  Stützen Sie Ihre Marketingentscheidungen durch umfassende Daten und Analysen zum Kaufverhalten aus allen Phasen des Kaufprozesses und des Produktlebenszyklus.

  Read more

Related Insights

 • 03.07.2020

  Webinars

  GfK Live-Webinar „Produktspezifische Marktpotenziale lokalisieren“

  Melden Sie sich jetzt kostenfrei zu unserem Webinar am 16. Juli an.

 • 03.07.2020

  Events

  Aufzeichnungen und Unterlagen der Digital Geomarketing Days

  Schauen Sie sich jetzt kostenfrei die Aufzeichnungen unserer Digital Geomarketing Days an und laden Sie sich die Unterlagen herunter.

 • 01.07.2020

  Reports

  Ready to go green?

  Nachhaltige Verpackung, natürliche Inhaltsstoffe, „Frei von“, zero waste… – was sind die Must-haves und Nice-to-haves für die Käufer Ihrer Marke oder ...

View all Insights